Sunday, January 17, 2016

Sweater merah

Assalamualaikum & salam ceria 2016!


            Punyalah lambat buat post pertama tahun baru. Pastu cerita pasal sweater merah? Seriously?



Ini DK7.
DK7 sangatlah sejuk.
DK7 ialah peti ais.


Aku tahu dengan buat post ini, macam aku mendedahkan identiti aku, untuk kawan-kawan aku kat sini. Sejak aku duk sini, aku dah jadi makin perahsia. Tak tahu apehal. Mungkin susah nak percaya orang, mungkin?


Balik pada sweater merah.
Aku bawak sweater ini sebab DK ini sejuk. 
Tapi sepanjang aku bawa sweater ni, dah 2 kali aku kena panggil kat depan. 
Apakah?



Sejak dari itu, 
aku dah tak bawa sweater merah. Lagipun aku macam dah immune dengan kesejokan DK7.



Memang post ini kosong + hambar betul. So, aku nak share sikit apa yang aku dapat melalui ceramah dari pagi sampai petang semalam. 

----------------------------------------------------------------------------

5 Elements of success :

IQ (Intelligence) - 8%
Past experience - 2%
Equipment - 4%
Economy / Social status - 4%
Effort 82%

----------------------------------------------------------------------------

Jom jadikan 2016, tahun yang luar biasa jom?
Tak nak yang basi-basi.


Kiranya -
apapun yang korang impikan, effort itu yang paling penting guys. Ikut sunnatullah alam, siapa yang berusaha dia dapat! Man jadda wa jadda, wa man malasa gagala ;)



Doakan aku survive beberapa test dalam beberapa hari lagi ni. (-.-)

11 comments:

  1. haha kalau pink lagi lah menarik perhatian utk dipanggil ke depan kann :D

    ReplyDelete
  2. hahahaha, warna merah teerlalu menonjol :P

    terima kasih sharekan 5 Elements of success :)

    ReplyDelete
  3. yang percentage tu mmg betul, tak boleh nak harap kan kepandaian je, hehe. Agaknya menyerlah sgt kot warna sweater tu, tu yg asyik kena panggil je xD Good luck untuk exam :)

    ReplyDelete
  4. sebab sweater merah tu nampak sangat dari jauh. tu la selalu kena pilih kot. hahahaha.
    inshaALLAH 2016 akan dipenuhi dengan perkara baik2. jom gigihkan lagi effort kita :)

    ReplyDelete
  5. tu semua classmates ke? ramainyaaaa
    saya jarang bawak sweater pegi kelas walaupun kelas sejuk mcm peti ais, haha. lepastu menggigil sbb sejuk :p

    ReplyDelete
  6. Effort took over it all! Gila hahahah. But that is the truth =) So mari kita berusaha untuk capai apa yang kita impikan.

    ReplyDelete
  7. rindu dengan DK..huhuu back to student semula la

    ReplyDelete
  8. tak jumpa pun gadis sweater merah.Saya kena tambah power spek ni lagi kot wakaka

    ReplyDelete
  9. len kali beli sweater sama dengan kaler dinding :P

    ReplyDelete


Hari-hari melantak ramen, jangan malu-malu sila komen ;)


"Mungkin hamba tak balas comment di sini tapi hamba akan cuba punya cuba punya cuba untuk jenguk balik blog tuan hamba cekelian. " titah Sultan-lah-sangat.

(3 komen terawal akan di-reply)