Monday, July 13, 2015

{BlogReview} 3 Ladies

Assalamualaikum & salam ceria~


^^^
{FIQIZUMI}



fiqizumisyunkawk.blogspot.com


         Bila mendarat kat blog ini,  first impression,

"ohh, blog ini gunakan blogskin."

Aku ada mentaliti macam ini. Orang yang guna blogskin ialah orang yang pandai main coding & html. Dulu masa zaman-zaman 2011-2012 camtu, memang blogskin ini meletops sangat-sangat. Cuma blog aku sampai sekarang tak pernah buat sentuhan blogskin. Dan, bagi aku, aku sangat suka design simple blogskin kat blog ini. 


Nampak lovely & simple.
Tak ada serabut-serabut.


Interesting parts ;

DIY! (Do-it-yourself) Tutorials
From : instaxminiframe to bookmarks to totebags. etc.




****** NEXT ******





^^^
{THEATHRA}
theathra.blogspot.com


            "Stripess! Bukan artis??"
Semua wajib tahu ye, yang dia bukanlah seorang retis.


Saya tak tahu kenapa, tapi pokok warna warni itu nampak artistik sangat. Personally, saya suka jenis blog macam ni. Kemas dan tersusun. Tak serabut mata memandang. Penulisan pun gaya sempoi-sempoi. Nak cari blog yang aktif postnya? Anda telah menemuinya! inilah blog paling sesuai untuk anda baca dan tatap hari-hari.



Interesting parts ;

- Entry Dapur (ada resepi & petua) tak banyak tapi bermanfaat
- Entry kasih sayang (ada nasihat)
- Entry LOL (ada gambar-gambar lucu)





****** NEXT ******





^^^
{NABIHAH ARROSE}
inilamanbelogsaya.blogspot.com/
Okay....


erm...
           Sebenarnya, dulu blog ini memang meriah dengan entri-entry innocent dan lucu (bagi sayalah). Saya sendiri tak tahu apa sebab pemilik blog ini delete entri-entri lama. Kadang-kadang pemilik blog ni suka tukar url blog, uhuhu. Apapun, carilah cara yang paling awak rasa serasi dengan diri dan mula blogging dengan selesanya, ya? ahehe.





Maaf kerana entri ini muncul lambat.
Betulah. Tak dinafikan, kehidupan di universiti sangat sibuk.
Kalau ada masa pun, masa itu diisi dengan tidur...


UHUHU.


Terima kasih sudi baca <3
SELAMAT BERPUASA
SELAMAT BERBUKA
SELAMAT BERSAHUR!