Thursday, April 2, 2015

Floral Mask - One Step to Flawless Face



"Flawless tak muka I?"



Assalamualaikum dan salam sejahtera,


            Aku paling jeles kalau nampak orang yang kulit flawless ya ampunn~ Gi mana ya bisa flawless gitu? Lagi-lagi kalau yang flawless itu lelaki. Sebenarnya, ada banyak sebab kenapa muka kita boleh timbul jerawat. Sebab tidur tak teratur, pemakanan yang pelik-pelik, banyak toksin dalam badan dan yang paling utama sekali..


 Pori-pori tersumbat.



Pori-pori ini macam lubang-lubang kecil yang ada pada muka kita. Selalunya, orang yang tinggal kat kawasan sejuk, pori-pori muka lebih kecil berbanding tinggal di kawasan panas. Ya, dah faham bukan kenapa orang Korea kebanyakkannya muka flawless (walaupun diorang pakai banyak produk kecantikan). 



Pori-pori ini selalunya tersumbat dengan BLACKHEAD & WHITEHEAD.


Okay, saya mengaku saya dulu noob sangat. Saya ingat bintik-bintik hitam itu blackhead, bintik-bintik putih itu whitehead. TIDAK SAMA SEKALI! Muka saya kebanyakkannya blackhead yang tumbuh, sobs sobs.




Dulu saya terpinga-pinga, ingatkan komedo itu nama haiwan. Takpun yang saya tahu tornedo. Rupanya pasal muka pun ada komedo -..-



 #TAHUKAH ANDA?
Blackhead ini komedo terbuka. Blackhead tak selalunya hitam. Boleh jadi warna putih atau kuning. Warna putih itu sebab dia belum teroksida. Kalau blackhead putih dah teroksida akan bertukar warna jadi kuning/hitam.


Contoh blackhead
(Rasanya paling susah nak hilang kat dagu)




Whitehead ini komedo tertutup. Whitehead buat kulit terasa kasar dan ada benjolan-benjolan kecil. Kalau bakteria membiak, boleh jadi jerawat. 

Contoh whitehead




APA PENYELESAIANNYA?



Yang ni? No. BIG NO NO.



Apa kata cuba floral mask?




Tara~ 
Ingat tak dulu blogger-blogger femes pernah buat review pasal floral mask? Ben Ashaari, Yuyu Zulaikha, Fatin Liyana, Fatin Suhana, sebenarnya ramai lagi. Tak kurang jugak Izzue Islam pun pernah guna floral mask ini!





FUNGSI PRODUK :

*melindungi kulit dari pencemaran
*lembut tanpa menipiskan kulit
*EFFECTIVE UNTUK MENGHAPUSKAN bintik hitam & kekotoran yang degil *MENGAWAL MASALAH KULIT muka berminyak !
*MENYAH TOKSIK PADA WAJAH yang jadi punca jerawat
*SANGAT DI GALAK KAN UNTUK KULIT muka sensitif & berjerawat


7 BAHAN AKTIF PRODUK :

terdapat 7 bahan aktif yang berfungsi untuk membersihkan serta mencantikkan kulit anda
* Mempunyai MOISTURE COMPLEX untuk kulit kering dan kusam
* Vitamin A, B3, C, E untuk merawat kulit jerawat dan jeragat
* Q10 berfungsi menegangkan kulit dan mengurangkan kedutan
* HYALURONIC ACID melindungi kulit dari pencemaran dan radiasi UV


KEISTIMEWAAN UTAMA PRODUK

Mask ( peel off) yang berwarna 'purple' dengan haruman lavender merupakan satu - satunya dalam pasaran Malaysia

99.99% pasaran mask Malaysia harini adalah mask berwarna hitam atau putih dan tidak mempunyai sebarang bau. 





Review sendiri,


       Ini masker pertama yang saya pakai, sebelum ini tak pernah pakai yang lain. Floral mask ini kena ikut step dia, baru berkesan dan kena konsisten pakai setiap minggu sekali supaya blackhead & whitehead dapat dibuang. 


Lepas tarik floral mask, kulit rasa lembut sangat macam kulit baby. Jerawat pun mengecut. (Yang ini serius tak tipu okey). Kadang-kadang, kalau geram sangat dengan jerawat, malam-malam saya letak floral mask kat tempat-tempat berjerawat. Best tidur dengan bau lavender. Esoknya dah kecut! 


Tidaklah saya berani berkata-kata dusta.









Buat apa pakai masker yang lain, kalau dah ada floral mask yang siap ada collagen, bau lavender lagi. Biar purple sementara, flawless selepasnya!




P/s : Sebenarnya, ini bisnes yang aku tengah usahakan. Mesti korang rasa entri ini penuh dengan ayat-ayat manis kan? Ahaha, entri ini aku dah buat tawar habis dah ini. Macam dah tak ada rasa dah. Sebab seboleh-bolehnya, aku nak jujur dengan apa yang aku jual. Sudi tak awak membeli? 


Other links :-

Sumber inspirasi post whitehead dan blackhead - Here
Untuk makluman lanjut pasal floral mask click here and here


Do follow my blogshop dan igshop (yang dikongsi bersama kawan). 


Oh ya, GST tak dikenakan kepada customer! (ini bukan ting tong tapi kenyataan)


"Biar purple sementara, flawless selepasnya."

Jom beli? >.< Kesian kawan aku jadi model ni.
Kawan aku pengguna dherbs dan floral mask.




Berminat? 
Boleh wsapp/sms - 0182070322
Kalau Sabah & Sarawak nak mintak kurang harga, boleh runding. 
Siapa yang overseas pun boleh.
Dapat saya belajar cara pos ke luar negara ;) 





22 comments:

  1. Memang best pakai floral mask :-)

    ReplyDelete
  2. woah. nice, sy dah la pori byk tersumbat sbb salah produk agknya. hukhuk. guna pore strip tp tak trcabut pon, just rasa muka tu sakit adalah, kekeke.

    but smpi skarang x pnah beli brg online sbb x tau cmne nk byr. wakaka. *pitiful dan xberilmu betul

    ReplyDelete
  3. Ada terpandang..tapi belum pernah mencuba..

    ReplyDelete
  4. wahhh cantiknya packaging mask ni....cute sgt, rasa nak beli!! tapi kita xde sangat white head, black head ni... jerawat batu terus selalunya....

    ReplyDelete
  5. dah terlambat nak beli.harga dah naik sebab GST.hahaha

    http://kucenmaster.blogspot.com/2015/04/cara-bagi-kucing-makan-di-kedai-makan.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehey, kan dah cakap GST customer tak yah bayar. GST stokis dgn owner yg tanggung utk customer tau ;)

      Delete
  6. teringin nak beli floral mask ni..tapi tak berkesempatan lagi..hihi :)

    ReplyDelete
  7. oh maiiii... muka sy bnyk sgt blackhead!!!!! >_< serius ckp. stres gila bila nampak benda tuh..

    ReplyDelete
  8. Teringin juga nak cuba tapi baru beli mask untuk blackhead dengan whitehead ni.

    Good luck for your business ya :)

    ReplyDelete
  9. mmng dah ramai sangat org pakai floral mask ni, hasil dia memang berkesan. tapi nak cabut dia punya mask tu yang azab sikit. hahahaha.

    ReplyDelete
  10. Hai miss.. saya ni jenis malas nak pakai mask ape bagai.. bangun tidur terus cuci pakai air.. gitu je..

    btw, thanks sudi bw blog kita ^_^

    ReplyDelete
  11. eh. mati-mati model tu kamu. rupanya kawan kamu. haha

    ReplyDelete
  12. akak beli ni tiga bulan pakai x abes lagi.. dok ada.. ahaha..
    pakai kat idung saja sbb tu masalah utama.. n yes. dagu paling seksa nak kuarkan..

    ReplyDelete
  13. saya pernah try dah.. memang ok la.. tapi saya xde blackhead/whitehead pun.. hehe

    kalau sudi jemput la datang blog saya.. newbie lagi http://hadirahizzati.blogspot.com/

    ReplyDelete


Hari-hari melantak ramen, jangan malu-malu sila komen ;)


"Mungkin hamba tak balas comment di sini tapi hamba akan cuba punya cuba punya cuba untuk jenguk balik blog tuan hamba cekelian. " titah Sultan-lah-sangat.

(3 komen terawal akan di-reply)