Tuesday, September 27, 2011

Surely I can't.

Assalamualaikum,

Hari ni, aku TAK NAK english english. Tunggu sampai mood tu hadir tanpa diundang. Hadir tanpa bagi kad jemputan. Aku ni memang melayu sejati.

Ye,
mungkin cuma 75% sejati. Aku tak boleh sangat cakap bahasa Inggeris ni. Aku tak pernah anggap bahasa ni bahasa penjajah, tapi aku rasa bahasa ni bahasa international.
(Bahasa Arab lagi dahsyat bukan setakat bahasa international, bahasa Al-Quran, bahasa Akhirat)

So, korang kiranya, faham jelah kan, kenapa aku post camni?
Ni tak lain tak bukan fed-up dengan exam English lah nih. Halamak aih. Essay tu aku geram. Air paling mahal (idea) takkeluar time exam. Semuanya salah aku jugak! Aku tak makan time rehat. Jadual pulak asyik-asyik tukar. Lempang kang?

Bukan setakat aku je, Amirah budak paling BRILLIANT pun setuju. Essay susah. Tapi, aku rasa dia masih ada chance, sebab isi dia banyak.. Aku sikit. Sab lagilah. Punya konpiden dia kata aku buat banyak je isi. Well, kau pandai English kan.. No wonderlah.

Dia boleh lagi kata, aku ni cakap je lebih, english susahlah, isi sikitlah. Nanti aku jugak dapat highest. Isy, ni pun aku rasa paling kurang pun aku dapat B! Ya Allah. Aku tak doa, tapi perasaan benci itu sebenarnyaa.. okay, stop.

Sab, Amirah and semua yang terlibat secara langsung atau tak langsung. Aku tak marah korang. Aku marah pada diri sendiri. Tengah salahkan diri sendiri. Tak belajar bab essay. Aku cuma nak let go semua feeling yang tak bagus ni. Dapat menjejaskan periksa aku yang lain. Serius.

p/s : Aku harap bahagian essay minta-mintalah okey. Apa lah aku ni? Nampak sangat macam minta keajaiban. Teruk betul~ Mana usaha aku? Mana? Mana? huh!


Sorry ye guys! Ma'assalamah.

Monday, September 26, 2011

Speak English or simply go die.

Assalamualaikum,

okay, this is THE FIRST ENTRY will be all on English. I'm not sure my english is good or not, or maybe my englsih just 'broken'.

And.. yeah. Im trying my best for not using google translate :P

Today, finally, the new english teacher have been arrived. Welcome! And her name is Farah. (I just cant remember her actual name). She's cute. She asked all students to speak English during her sessions. But you know, all this Malay students wont really bother about it. -.-"

okay, actually Im practising my english for tomorrow, my ENGLISH FINAL EXAM TEST. Im freaked out? Maybe.. yeah.

p/s : It will be a lot easier if we can bring along our google during exam.





Sorry for all my gramatical mistakes and spelling mistakes. Tell me or just simply ignored it.
English is fun, English is easy. easy huh? I will prefer MALAY more than english.

Sunday, September 25, 2011

Makan, makan. Takde kerja lain?

Assalamualaikum orang bumi? ;D

Aku, berhari hari tunggu nak update, tak terupdate-update disebabkan oleh, rumah terbuka yang berlambak, aktiviti itu ini itu ini.

Hari Jumaat,
sekolah buat jamuan Merdeka Raya. Gabung semua kelas dalam satu form. So, jadinya, food heaven. Banyak gila makanan. Nasi ayam, mi kari, mi bandung, kek, eh, macam-macamlah. Kalau aku citer semua, satu entri aku tulis semua pasal juadah je. Tapi for sure, aku tak makan semua benda yang ada atas meja yang panjang tu. Perut aku kan comel. hekhek.

Hari Sabtu lak, aku ada program Hari Puteri. First-first aku memang tak nak datang. Tapi terpaksa gak datang kan. Aku tak nak datang bukan sebab apa, aku nak pergi jamuan raya kat surau. Mega raya pulak tu. Tapi melepas aku tak dapek nak datang. huhu. Tapi, even aku tak dapat datang, tapi aku pergi lagi 2 open house. Sebenarnya, banyak lagi jemputan, tapi tak dapat nak pergi.

Malam tu pula, my kazen yang 2 orang cekenit yang agak nakal tu datang. Terkejut time diorang datang. Sampai-sampai terus berlari naik atas. Haiyoo, nasib kau budak-budak, kalau tidak..

okay, aku harap hari ni takde banyak sangat open house. Sebab aku nak study. Hari Selasa depan dah start kertas English. Final exam pulak tu.

















Aku rancang nak belajar bersungguh-sungguh. =]

Friday, September 16, 2011

tak reti sudah!

Assalamualaikum,

Yeay! Hari ni Hari Malaysia! Cuti sekolah! siapa yang tak suka ye dak? so, kiranya, aku dapat 3 hari cutilah. Sesiapa yang tak dapat tu jangan jeles-jeles. Tak baik untuk kesihatan. Muehehe!

Ohh ye, adik aku dah habis UPSR. Habislah.. Semua komputer, laptop semua dia nak REMBAT. Nasib baik aku ni kakak. Agaktakdekenamengena.

Tumblr? Apa tu?
Adik aku ada Tumblr. Tengok? apsal dia terlebih maju ni? heh -.-" ada aku kesahkan. blurrnya!

Aku.Tak.Reti nak buat camane kan. But, keep trying~

p/s : semalam kan, ada jamuan raya kat rumah Dira. Ada spagetti, sate and macam-macam lagi. Aku sebenarnya cakap je lebih (pasal makanan) padahal aku tak pergi jamuan raya dia punm;D

Projek KH.

Assalamualaikum,

Even do right NOW aku tengah privatekan blog, tapi aku still update. Biarlah ada orang baca ke tidak, yang penting aku update.

Projek KH aku : 49% siap. Yang bakinya, belum siap lagi.
Apa yang belum siap?

- potong guna gergaji ; 1 lagi kayu (kut?)
- ratakan kau
- spray kayu
- paku
- gam
and.. so on.

oh ye, aku bersyukur tak terhingga, pagi tadi cikgu pergi BENGKEL kayu jugak. Aku boleh potong MDF. Kalau guna gergaji tak style lah.. kalau guna Gergaji jig baru best.. wrompphh, wrommphh.. Oh tu bunyi motor. Entah, aku tak reti buat bunyi gergaji jig.

Wednesday, September 14, 2011

Hari yang.. erhh..

Assalamualaikum.


Complicated. Kadang-kadang life ni complicated. Kita kena tabah.

Tabah mengharungi hujan dengan berpayungkan baju sukan.
(tapi aku still pakai baju ; baju lagi satu).

Tabah naik bas. Tapi, takdelah pernah yang teruk sangat.

Tabah bila takde duit. (mak lupa kasi duit, takpe dimaafkan)

Tabah bila dah nak dekat Peperiksaan Akhir Tahun.

Ya Allah, kau berikanlah ketabahan kepada hamba mu ini.. Amin~ ;)
Kadang-kadang, aku terfikir. Banyak lagi orang yang kurang bernasib baik daripada aku.

Alhamdullilah, alhamdullilah, alhamdullilah. Bersyukur kepada Allah. Praise to Allah.

Friday, September 9, 2011

Running out of time...

Update sesaja :
Aku baru tukar dashboard baru untuk blogger aku. Sebenarnya dah banyak kali sekodeng pasal layout baru nih, sekarang baru terlintas nak guna. Tak naklah ketinggalan zaman sangat.


Assalamualaikum,
How's school? Everything is not fine! Semuanya tak teratur sangat. Kenapa heh? Kenapa perlu awalkan Peperiksaan Akhir Tahun? Nampak sangatlah kan aku ni study hard time exam je. hoh -.-".

Time nak periksa, time tulah feeling nak main game > The Sims 3. Aku rancang nak kumpul duit banyak-banyak kasi kaya beli kereta, upgrade rumah and ohh ye, perlu ke cerita everything pasal game tu? haha XD

Cakap pasal running out of time,
Ada orang jugak senasib dengan aku iaitu kelassmet aku. Perlu ke citer? tak yah kut.. Malas aku nak catatkan semua benda temeh yang agak semak dan tak indah. Nanti aku jugak yang nak baca.

Today, aku bertugas. Ada yang TAK NAK DENGAR arahan aku. Aku ingat lagi cikgu pengawas kata "Kita jadi pengawas ni bukan untuk mengubah orang". Kalau korang berimaginasi tinggi, korang akan faham maksud ayat tuh. Ayat kejam pulak aku nih..

Tadi berfacebook for about berapa minit je. Serius boring online lama-lama kat facebook. Dayana balas messages aku.. Gud kawan, Keep In Touch and stay cute with me :P


p/s : Apasal aku guna bahasa rojak nih? Aku ni perosak bahasa ke? Sorry ye semua. Tapi ni lah dunia realiti. Aku rasa semua orang mesti pernah punya guna bahasa "perosak" ni dalam kehidupan sehariankan? Tak kiralah perbualan, persmsan atau perfesbukan.

Aku rasakan kalau Aida tak datang kelas jadi DIAM dan SUNYI. Macam rugi kalau ada dia, rugi jugak kalau takde dia. Macam pepatah.... okay, LUPA!

Thursday, September 8, 2011

Kena.. pa? *aku private blog jap jer :>

Assalamualaikum! Dear diary.. ergh, no way! *masalah budak ni

Dah LAMAAAAAAAAA sangat aku tak post! Lama sangat aku tak balas jejak.

Lamelamelamelamelamelamelame sungguh aku ni
Dah lama aku tak post semuanya ada punca tersendiri. Wayar komputer telah dicabut. Ni pun aku guna my father tablet. Still tak boleh post gambar, hurmm..

Aku teringin sangat nak post selama ini. Akhirnya, terjadi gak hari ini. Banyak gila kisah aku nak citer. Okay, ce citer.. ce citer..

# Isnin minggu ni,
Aku tahu berita yang agak sedih. Mak Sab meninggal time malam raya. Kau bayangkan Sab raya tanpa maknya yang tersayang. Kesian dia. Really aku kesian dengan dia. Aku tabiklah berspring-spring kat dia. Sab sungguh TABAH! Aku harap akujadi setabah dia. Dia nampak FINE je time hari tuh. ohh, Al-Fatihah untuk mak dia ;'(

Cikgu yang datang ke kelas aku cuma cikgu Bahasa Arab. Then, lepas rehat semua cikgu tak hadir? Whaaattt? Syukur gak about that.

# Selasa minggu ni,
Cikgu banyak juga yang tak datang sebab ada ART ATTACK. Maryam datang ke kelas and dia tanya sesiapa yang nak masuk kem ke ULU YAM resort apa entah. Aku pernah pergi tuh! Akhirnyaaa, Aida yang pergi. Hari ni kemain aku cit-cat tentang ke-AWESOMANresort tuh kat Aida. Best weyh.. Siap ada SWIMMING POOL and GELONGSOR lagi. Hebat tak hingat ;D

ohh ye, aku ada bawa CHOCOLATE CORNFLAKES sekejap je habis kut! sedap sangat! :p

# Rabu minggu ni,
Apa yang aku paling ingat hari ni paling aku banyak makanan. Hari ni ada jamuan Persatuan Pencinta Alam. NASI AYAM! WOWW! Padahal kitaorang tak kena BAYAR sesen pun untuk duit persatuan ni. Tapi aku BERSYUKUR sangat sebab persatuan ni paling ACTIVE and banyak menang pertandingan. Kan best tuh! Tapi aku syok syok makan sampai lupa ada perjumpaan "pengganas a.k.a PENGAWAS" -.-"

# Khamis minggu ni, (hari ni)
Hari ni first day aku bertugas sebagai penggawas kat sekolah aku. Aku jaga kat laluan kantin. Susah woo. Tugasnya kena tahan orang yang nak bawak makanan naik atas. Freaked me out I guess..

Aku kesian gila kat Rai. Ada orang cilok dia punya kertas KH lakaran. Stress gila dia. Tapi dia jumpa gak akhirnya. Entah, its kind of susah nak terangkan. apsal aku sibuk sibuk nak selitkan ayat-ayat English ni? Mungkin sebab lepas baca Diary Of A Wimpy Kid.

okay. tu saja.

Wey, korang tahu tak?
Cikgu kata sekolah awalkan Peperiksaan Akhir Tahun selaras PMR? Whatt??? Rasanya baru habis Ujian Ogos. Aku serius tak bersedia man! Paling tak puas hatinya, lepas PEPERIKSAAN akhir tahun tu ada UJIAN lagik! Ohh no.. kenapalah sekolah aku suka sangat merepek. Sekarang ni pulak semua cikgu nak kejar habiskan semua topik dalam pelajaran. Maklumlah exam akhir tahun tak lama lagi.

Kadang-kadang aku terpikir sekolah ni kejam. Tapi aku kena THINK POSITIVE. Kalau tak lepas sekolah fikir boleh berjaya ke? tula namanya HARAPAN.

Mungkin ada jugak kisah yang aku terlepas dalam post nih. takpe, nanti aku pendai-pandailah edit eyh... ;D

p/s : Dayana dah se-geng dengan aku! Dia pun pakai braces kut. Tapi sebenarnya aku baru pakai applaince.

Okay, aku tahu semua ni kisah boring! Tapi ni semua sejarah aku. Agak boring kan? Whateverr man! Ini untuk SUMBER RUJUKAN nanti time aku besar. So, tata guys. Aku saja privatekan blog. Entah sebab kenapa. Saja kut?

BETTER GET STUDY. BETTER GET FOCUSED.