Sunday, August 21, 2011

Aku pun ada sejarah giygiy

"Weyy, kau pakai braces ke? ;D "

" Hak'oh. ;) "

Assalamualaikum, jawabnya : Wa'alaikumussalam. haa, pandai pun.

Sudah lama tak bagi ceria ini blog, kau olang semua tak da rasa rindu ka sama gua? perghh, ayat serupa gangster. okay, enjoy-enjoylah baca entri, sementara aku nak bersihkan sarang-sarang, maklumlah spider dah bersarang dalam blog aku ni :p


nak tahu tak? Daddy titew kan dah beli angry birds ni dah. RM10 je XD ni yang nak bangga nih~

18/08/2011. Tarikh itu patut masuk & diblender secukup-cukupnya dalam kepala hot otak aku ni. Copp! Sebelum tu.. Sebenarnya, aku baru pakai appliance orthodonthic. Doktor kata kan, tu untuk bagi gigi yang senget benget berbelok belok ni teratur & bagi familiar kalau pakai breses sebenar nanti. hoo, gawat.


Inilah gambaran applians boleh tanggal ni.. Erm, macam braces gak kut. Tapi lain sikit.

Pakai appliance ni, yang susah nya, aku ni dah jadi semacam minah pelat. Nak sebut huruf 'S', 'C' & 'X' tak lepas kut. Sebut 'gengster' jadi 'gengshhsster'. Masalah lah camni kan. Tu belum air liur tersembur lagi. Tapi air luar aku tak sembur sembur, okay! Muleletu nak buat rancangan gelak beramai-ramai untuk aku.

Tapi aku rasa lama-lama masalah aku tu akan hilang. Sekarang ni pun, pelat aku dah semakin berkurangan. Practice makes betterlah kan. Tapi kalau aku buka applians ni, aku tak pelat okeyh? >.< Jangan salah faham, jangan salah sangka. Tak baik untuk kesihatan luaran dan dalaman.

Ohh, ada lagi sebenarnya. Tapi aku bagitahu kat lain entri jelah eh. Khas untuk perkembangan gigi semasa :P

Till then, Got to study. Got to focus. Got exam 22 Ogos sampai 26 Ogos ni.
Tolong doakan aku tau ;) Thanks.


21 comments:

  1. klu dah pakai braces tu kena lati plak lidah..hehe

    all the best!

    ReplyDelete
  2. takot nk pakai braces ni? mahal x?
    sakit ke x? huhuhu

    ReplyDelete
  3. ohhh...baru tahu serba sedikit...hehe..

    ila xde galak2pun..hehe..baca ja..ngeh3..

    apa pun...good luck exam nanti..;_)

    ReplyDelete
  4. @fana sye prgi kerajaan punye, skit? x sgt, jgn takut.. haha XD

    ReplyDelete
  5. wahh ! pakai braces ! kite pon nak pakai braces tapi takot , hehe ^^

    ReplyDelete
  6. sgt susah at 1st.dah pena pkai b4 dis.tp org kate spe pakai braces nih sgttt sexy.auuuuwwwww.u looks so sexy babe! ;D

    ReplyDelete
  7. wooo,

    gigi besi ? lepas ni boleh bersahur lauk batu yaa !



    AHHAHAHAHAHAHAH

    ReplyDelete
  8. fungsi sama ngn braces ke? mahal tak?

    ReplyDelete
  9. @asma amalina x yah tkut2, okeyh apa.. ;D

    @sarah Mohd Saleh akk dh prna pkai? bole dptkn khidmat pkar nasihat drpd akk! haha XD sexy? i know.. lalala~

    @muhamad hanif batu? heho, tak mau2

    @cik aish mungkin kut.. mahal? err, kerajaan punye..

    @sergeant keroro thnks!

    @Apel D. Dragon haha XD kn dh kata, nk ejek le tu.. :P

    ReplyDelete
  10. @Aisyah Aina klu teringin buatla jgks, huehue

    @sabella mohamad lalala~ mne boleh, x sme sqiz, x sme bentuk.. XP

    @nelly like? XD

    ReplyDelete
  11. nak pakai jugak. tapi takut ah. sakit kan?

    btw,selamat hari raya :D

    ReplyDelete
  12. @Akmal Khalidah haa? tkut? x yah tkut2 skit sket je.. lme2 biase lorhh.. ;D

    ReplyDelete
  13. sye pakai brCES JUGAK.
    appliance tu sakit dan x best.nk mkn pon susah kan?
    tapi bile da pakai braces ok.
    ujung thn nie bkk la kod

    ReplyDelete
  14. @ila ohh awk pun pkai ek? gud2

    hak'oh!

    braces? sye blum pkai lgi laa..

    ye ke? ^^

    ReplyDelete


Hari-hari melantak ramen, jangan malu-malu sila komen ;)


"Mungkin hamba tak balas comment di sini tapi hamba akan cuba punya cuba punya cuba untuk jenguk balik blog tuan hamba cekelian. " titah Sultan-lah-sangat.

(3 komen terawal akan di-reply)